הרובוט מתחבר לרוב המצלמות ועל ידי מספר הגדרות פשוטות, אותן קובע הצלם, ניתן לקבל תמונה פנוראמית של 180 או 360 מעלות, שמורכבת מעשרות, מאות ואף אלפי תמונות ברזולוציה גבוהה.


 


גם אתם בוודאי קיבלתי ממישהו במייל – את אותו תצלום של קהל עשרות אלפים בכיכר כלשהי, והתפעלתם מאפשרות הזום לקרב אותו עד לזיהוי מדויק וחד של הפרצופים שבקהל. היכולת הזו אינה תלויה באיכות המצלמה בלבד. היא מבוססת על צילום פנוראמי שסורק את הנראה מסגרת לאחר מסגרת ובסופו של דבר מסנכרן את התמונה תוך שמירה על רזולוציה מדהימה.


 


כדי לייצב את המצלמה, יש כמובן לחברה לחצובה. אולם כל התהליך הופך היום לפשוט ומדוייק הרבה יותר –  עם הרובוט החדש GigaPan, שמיובא ומשווק עתה בארץ על ידי קבוצת שמעוני, יבואנית פוג'י פילם וסמסונג בישראל. הרובוט מתחבר לרוב המצלמות ועל ידי מספר הגדרות פשוטות, אותן קובע הצלם, ניתן לקבל תמונה פנוראמית של 180 או 360 מעלות, שמורכבת מעשרות, מאות ואף אלפי תמונות ברזולוציה גבוהה.


 


הרובוט, שכולל מסך LCD – מנחה את המשתמש כיצד לכייל את המערכת בצורה פשוטה. לאחר מיקום המצלמה בקו האופק, מבצע הרובוט שמירת נתוני גודל התמונה. לאחר הגדרת גודל התמונה הבסיסית  יש להגדיר את גודל התמונה הכללית, שתכלול את הכמות הבסיסית  של התמונות. על מנת לבצע זאת יש להזיז את הרובוט לחלק העליון השמאלי של התמונה ולאחר מכן להזיזו לחלק התחתון הימני של התמונה. על גבי המסך יופיע מספר התמונות שהמצלמה תצלם כמות השורות וכמות העמודות. בצילום של 360 מעלות יהיה צורך להגדיר את הקו העליון ואת הקו התחתון של התמונה. לאחר מכן הרובוט מוכן לעבודה.


לאחר הצילום, יכול המשתמש להעביר את התמונה למחשב האישי או לשמור אותה ברשת, על גבי פלטפורמה שמספקת החברה. באמצעות התוכנה ניתן לעשות שימוש בכל תמונה בנפרד ואף להרכיב תמונה גדולה ואיכותית, בה נעשה שימוש הדומה לזה, הנעשה בתצלומי Google earth: "לחדור" לעומק התמונה, כדי לראות פרטים נוספים בבירור. את התמונות ניתן לשתף, לתייג ולחלוק עם חברים ישירות שב ניתן לשלב את התמונה בתוך אתר אינטרנט המשלב בתוכו את התוכנה המאפשרת תצוגה.


 


רובוט הצילום החדשני, פותח באוניברסיטת קרנגי מלון שבארה"ב, בשיתוף מכון המחקר של נאס"א שבקליפורניה, בטכנולוגיה שמשמשת צוותים של חוקרי חלל בחקר כוכב המאדים ופלנטות רחוקות.


חברת GigaPan הוקמה בשנת 2008, כשיתוף פעולה מוצלח בין צוות המחקר של נאס"א ושל חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון, בפיטסבורג, ארה"ב. המשימה שעמדה לנגד עיניהם הייתה ליצור מוצר חזק, בעל יכולות צילום ברזולוציה גבוהה, תוך מענה לצרכי קהל משתמשים רחב. אב הטיפוס המקורי של הרובוט GigaPan ותוכנות הקשורות בהפעלתו, תוכננו על ידי צוות בראשות פרופ' רנדי סרג'נט, מדען מערכות בכיר בקרנגי מלון, בעזרתו של פרופ' אליה נורבקש, חוקר רובוטיקה.


 


בישראל יימכרו שלושה דגמים של GigaPan: הדגם הראשון מיועד למצלמות מקצועיות (SLR) ושני   האחרים למצלמות חובבים  (דמוי SLR ) ומצלמות ביתיות בגדלים שונים. שלושת הדגמים זהים לחלוטין מבחינת הטכנולוגיה והאיכויות.


 



טבלת השוואה בין הרובוטים


 








































 


GigaPan EPIC Pro


GigaPan EPIC 100


GigaPan EPIC


 


 


 


 


יעוד


מצלמות SLR עם עדשות עם אורך מוקד גדול


מצלמות SLR קטנות ומצלמות דמוי SLR


מצלמות קומפטיות


משקל המקסימלי של המצלמה


4.5 קילו


1.3 קילו


 


משקל הרובוט


3.3 קילו


1.6 קילו


1.4 קילו


גודל


27.12×30.25×15 ס"מ


21.4×22.4×12.5 ס"מ


19.8x19x12.4 ס"מ


מחיר בשקלים כולל מ.ע.מ


4,190 שקל


2,390 שקל


1,490 שקל