חברת איסטרוניקס קיימה לאחרונה סמינר נוסף שהפעם התרכז בתחום השרתים בעקבות ההשקה של השרת החדש K2 בתערוכת IBC. במהלך הסמינר מערכת אתר AV דיגיטלי ערכה ראיון עם מייק סנל נציג GVG בישראל.


 


ביום עיון זה GVG הציגה שלושה שרתים, מה ההבדלים העיקריים והבסיסיים ביניהם?


אם נתייחס קודם לשרת ה-Turbo– הרי ששרת זה הוא בעל ערוץ הקלטה אחד עם 2 FLAME ויכול לטפל בקבצים בגודל של עד 25 מ"ב ויכול להקליט על 15 מ"ב מבוסס וידיאו. בנוסף השרת יכול לייבא קבצי HDV ו-DV וגם AVI, Quicktime קבצי MPEG ומגוון פורמטים אחרים. השרת מקליט על קבצי MPEG, ומיועד בעיקר לקהל ה-PRO AV אך השרת מתאים גם לתחום השידור ומשתמשים בשרת זה להפקת וידיאו קליפים משום שהוא מאפשר שימוש בשלושה VTR הפועלים במקביל בעת הקלטת הקליפ. משום שה-VTR עצמאים זה מזה אפשר גם לייבא קבצים מרשת, ולנהוג בשרת כמו מחשב משרדי רגיל.  גם שימוש בפורמטים אחרים כמו AVI או Quicktime הוא קל כי השרת מקודד אותם מחדש לפורמט MPEG. מחיר כ- 11,000 דולר.


 


השרת השני הוא שרת מסדרת M – סדרה זו קרובה יותר ביישומים שלה לשרתים המיועדים לתחום השידור. בעוד שלשרת ה-Turbo יש קיבולת קבועה לאחסון של 2 X 73 מה שנותן לך 10-40 שעות אחסון, הרי שהשרת מסדרת M יתן לך 8-64 שעות אחסון ואף יותר עם שימוש בכוננים גדולים יותר וכן השרת מאפשר לשנות את הדחיסה מ-25 מ"ב ל- 50  מ"ב. בנוסף השרת מטפל בשידור של DVI ושידורים קטנים ו- I FRAMES. שרת מסדרת M מאפשר להקליט ולהשמיע את ההקלטה באופן סימולטאני. אולם סדרת שרתים זו לא מטפלת בקבצי HDV. השרתים מאפשרים שליטה מרחוק על יישומים של צד שלישי כמו PC Anywhere – וכך מאפשרים שליטה מרחוק על קבצים. לשני השרתים יש DVD.  מחיר השרת כ- 18000 דולר, תלוי בכמות האחסון.


 


השרת השלישי שייך לסדרת שרתי K2 – זהו שרת חדש שהוכרז עליו לראשונה בתערוכת IBC 2005. השרת מיועד לתחנות שידור וחברות הפקה גדולות. השרת כולל 4 ערוצים שיכולים גם להציג וגם להקליט בו זמנית אולם בפועל ניתן לשרשר מספר יחידות וכך למעשה אין כל הגבלה בכמות הערוצים.  השרת מיועד לתת פתרון אולטימטיבי למשתמשים וכולל שני ספקי כח וממשק רשת לכל סוגי הפורמטים.


כל שלושת השרתים – ה-Turbo, סדרת M וסדרת K 2  משתמשים באותו ממשק למשתמש כך שהמשתמש יכול לשלב מספר שרתים, בהתאם לדרישותיו, ללא הצורך בלימוד מיותר. הממשק מאד נקי, ופשוט.


 


יש לציין כי כל המוצרים החדשים שלנו הם באוריינטציה של IT כי זה הכיוון של השוק כיום וגם כדי שיוכלו להתממשק עם מוצרים אחרים. כן כדי שנוכל לשלוח קבצים של עובדים – במקום לשלוח את הקבצים דרך היבשה – הם נשלחים דרך השרתים, דבר שמאפשר גמישות עצומה.


 


מה קרה לפורמט HDV בשרת?


אנחנו משתמשים בפורמט זה בכל המוצרים שלנו – בטורבו ו-2K. בשרתים אלו ניתן להפעיל קובץ HD ו-p720 וקובץ HD 1080i ולנגן את כל הקבצים הללו במקביל ללא הצורך למתג ביניהם.


 


אתם פותחים את השרתים שלכם יותר ויותר ל-IT – האם אין חשש שחברות מחשבים יעתיקו אתכם?


אנו פיתחנו מקודד מאד חכם. נכון, אפשר לבנות PC שיבצע יישומים דומים לשלנו אך לא יישומים זהים ומהימנים כמו אלו שלנו כי הפלטפורמות עליהן השרתים עובדים לא מבוססות PC ומוגבלות מבחינת קיבולת האחסון. אני לא חושב ש-PC יכול לבצע ניגון והקלטה בו זמנית על מספר רב של ערוצים כמו השרתים שלנו.


 


אתם משיקים RAV וזו מדיה חדשה לשוק הוידיאו. האם כל הפורמטים השונים הללו לא יבלבלו את הלקוחות?


המטרה שלנו בפורמט היא שהוא יהיה זמין ואמין בכל מקום. בחרנו בפורמט  Iomega Ravכי הוא מדייה הקיימת בכל מקום, במחיר נמוך והוא מאד פופולארי בתעשיית ה- IT. בנוסף על מנת לאפשר את הגמישות המלאה, בחרנו לעבוד בשתי שיטות: הראשונה RAV שמבוססת על כונן קשיח והשיטה השניה היא שילוב של כרטיסי פלאש מסוג קומפקט פלאש שהוא הכרטיס הפופולארי ביותר בתחום הכרטיסים בעלי הנפח הגדול.  ניתן לרכוש את המדיות הללו בכל מקום, הן קלות להשגה ולשימוש ולא חייבים לרכוש את המדיות הללו מאתנו או להשתמש בציוד שלנו. ה-Iomega Rav הוא קטן, בגודל 3.5 אינץ וכל דיסק יכול לאחסן 35 גיגה ביט ולנגן במשך שעות באיכות גבוהה. בעתיד הלא רחוק מדובר גם על 70 גיגה ביט. אם מדיה זו לא מתאימה ללקוחות, הם יכולים לחזור לקומפקט פלאש. כך שכיום יש לך את הגמישות לבחור בין הפורמטים המתאימים לך.


 


נראה ש-GVG בחרה את הפלאש דיסק מצד אחד ומצד שני את הSpinning- – מה קרה לשאר הפורמטים כמו הבלו ריי?


אני חושב שקבלת ההחלטות לגבי הבחירה של פורמט נעשית בשילוב של עלות ותאימות וקלות ההשגה של הפורמט. ב-GVG רצינו שצלמים פרילנסרים יוכלו לרכוש את הIomega Rav- בכל העולם ולעבוד איתו על כל המערכות שברשותם או להקליט על כל מדיה אחרת בה הם משתמשים, כמו מקל USB וכו'. כיום אפשר לעבוד עם פורמט זה ולשלוח אותו באימייל, או להטעין אותו על מחשב נייד או על כל מערכת עריכה. כל מערכת עריכה כיום יכולה לטפל בקבצי MPEG או DV. כך שלא סגרנו בפני עורכים את הדרך.


 


האם נראה השקת מוצרים חדשים נוספים למצלמה ול-DMR בתחום זה בעתיד?


אני מאמין שיהיו. ה-Iomega Rav נתן לנו יכולת ליצר מוצרים קטנים יותר. כך שמדוע שלא נפתח בעתיד מצלמת וידיאו קטנת ממדים, בעלות נמוכה. יתכן ואף תהיה מצלמה נוספת באיכות גבוהה יותר כדי שתתאים להפקות סרטים.  כך שהיכולת לפתח מדיה בעלת קיבולת אחסון גדולה מסייעת. ולכן אנו מאמינים שזו הדרך לפנות אל שוק הרוכשים.