אחד המטרדים הגדולים בנושא תלת ממד – הוא הצורך להרכיב משקפיים. אמנם היו כבר נסיונות לייצר אבי-טיפוס של מסכים גדולים לצפייה ללא משקפיים, אולם אלה היו יקרים מאד ולא נראה שיהיה להם המשך.
אולם מעבדות MIT הציגו פתרון חדש ומעניין, שהמשלב לוחות מסך בעלות יצור נמוכה, עם תוכנה חכמה שמאפשרת לצפות בתמונות תלת ממדיות ללא משקפים. גורדון ווצטיין, אחד המפתחים בפרוייקט זה, מסביר ש"לא מדובר באופטיקה של המסך – מה שמייקר מאד את היצור – אלה בתוכנה, ומאחר שפתרון תוכנה הוא גמיש בהרבה, נראה שהוא יהיה הבסיס למסכי תלת ממד שלא יצרכיו משקפיים.
הפרוייקט הוצג לראשונה בתערוכת SIGGRAPH, וכלל 4 תמונות סטילס תלת ממדיות שהוצגו על גבי מסך LCD שעבר הסבה לשלושה לוחות LCD מחוברים אחד על גבי השני, כל אחד עם מרקם אחר, שמהבהבים 4 פעמים לכל תמונות ווידיאו. ווצטיין סבור שהפתרון שהוא מציע יכול להיות זמין בעוד חמש שנים. הוא מודה שכיום הטכנולוגיה שפיתח עובדת בצורה בטובה רק בחדרים מוחשכים.




