Shenzhen Techno Science Technology, ענק מוצרי הצריכה האלקטרונים הסיני, הודיע כי בחר בשבב חדש שפותח ברובו בארץ ע"י יצרנית המוליכים למחצה


Freescale emiconductor, עבור נגן הוידאו הנייד (PMP – Portable Media Player) הראשון, המיוצר בסין עבור חברות OEM.


השבב החדש, i.MX21, הוא למעשה מעבד אפליקציות שתפקידו לעבד את אותות הקול והוידאו, ולהכין אותם להצגה במכשיר בו הוא מוטמע. השבב מתאים להטמעה בכל מוצר מולטימדיה, והוא מבוסס על טכנולוגיה ישראלית, Smart Speed, שפותחה במרכז הפיתוח של Freescale בישראל, ואשר משפרת את איכות הביצועים לעומת צריכת האנרגיה. השבב החדש, מספק צליל ווידאו באיכות גבוהה ומהירה יותר – אך צורך פחות אנרגיה מהסוללה ומאריך את משך השימוש במכשיר בין הטענה להטענה או החלפת בטריות.


שוק מוצרי הצריכה האלקטרוניים רווי במוצרים, דוגמת טלפונים סלולריים (בדגש על הדור השלישי), מכשירי פאלם או פוקט-פיסי וקונסולות משחקים ניידות למיניהם, המספקים חוויית מולטימדיה בידורית, ולכן עושים שימוש במעבדי אפליקציות מסוג זה. מעבד ה-i.MX21 מאפשר לחברות OEM גמישות רבה בתכנון מוצריהן ויכולת לשפר את שונות דרגה גבוה של הסתגלות לשיפור היכולות השונות של המוצרים שלהם. מעבד ה-i.MX21 נותן לטכנו את חופש העיצוב להוספת יכולות חדשות כגון כונן פלאש, טלוויזיה ניידת או מערכת ניווט לווינית (GPS) לדור הבא של מכשירי ה-PMP. ובכך, טכנו יכולה לשדרג עם דרישות מינימאליות לפיתוח נוסף, שיפור עליות וזמן הגעת המוצר מהפיתוח לשוק הרחב.


"המעבד הזה תוכן ופותח ברובו בארץ, אולם, מעבר לכך גם מבחינת שרשרת הייצור של משפחת מוצרים זו יש כבר פריצת דרך – זו הפעם הראשונה בה כל שרשרת המוצר – מהתכנון ועד למסירת המוצר המוגמר ללקוח – מבוצעת על ידינו בארץ", מסביר ישראל קשת, נשיא ומנכ"ל Freescale ישראל, "החידושים שלנו הם משב רוח רענן בתעשיית המולטימדיה ומערכות הבידור הניידות. מצע מעבדי היישומים שלנו מאפשרים לחברות OEM, כגון Shenzhen, להיות יותר יצירתיים בעיצוב ופיתוח מוצרי המולטימדיה שלהם, ולהציע ללקוחות הקצה איכות וביצועי סאונד ווידאו ברמה גבוהה, ועם אורך חיי סוללה ארוכים"