אמן הצבע Pankaj Bajpai שעבד על פרויקטים כמו הפחד מהמתים המהלכים, בלש אמיתי ו- Olive Kitteridge משוחח עם Filmlight על הפילוספיה של הצביעה.


הוא מספר לגבי צביעה למסכי HDR: "הדבר החשוב כשמבצעים עיבוד צבע בעבור HDR – זה נשמע פשוט מאוד אבל בפועל זה כולל מספר נושאים מאתגרים, כגון ביצוע עיבוד צבע לאותה תמונה למערכות תצוגה שונות עם מאפיינים שונים מאוד. זו טעות גדולה מאוד שחושבים שפשוט צריך לעבור מפרופיל של 709 ל-HDR ויש פשוט אותה תמונה עם יותר ניגודיות.


לדוגמה, יש זוג ששוכב במיטה, נורת השידה הוא הדבר הבהיר ביותר בתמונה, לפי איך שעובד המסך, ופרופיל 709 לא מסיח את הדעת מהשחקנים. כאשר נראה את אותה תמונה על מסך HDR, לפתע נורת השידה הרבה הרבה יותר בוהקת מאשר השחקנים עצמם. אולי רואים יותר פרטים, ניתן לראות את חוט הנורה, אבל זה משמעותי כל כך בתמונה שהמיקוד של הצופה נמשך לתמונה מהזוג. בפועל מקבלים תמונה אחרת לגמרי."


על מנת לפתור את הבעיה הוא משתמש בכלי סטראוסקופי (כלי שמיועד להפקות תלת-ממדיות) הקיים במערכת Baselight, והוא שולח את עין שמאל למסך HD ואת עין ימין למסך HDR, ולאחר מכן משתמש במספר טכניקות לעבד את הצבע. הוא מצא שלתמונתHDR  יש משמעות כמו HD. המעבר בין HD ל-HDR יכול לשנות את האסתטיקה של התמונה, וחלק מהעבודה של אמן הצבע הוא למצוא את התשובה הנכונה לכל מסך וזה ברוב הפעמים שונה מהנוסחה המתמטית.


למקור המאמר