אחת הבעיות בצילום עם מצלמות ללא מראה היא שהמצלמה מתחממת מהר מאוד, במיוחד כאשר מצלמים באיכויות גבוהות, 4k או 6k ומעלה, בקצבי צילום גבוהים או אפילו צילום בארץ עם השמש היוקדת.
חברת TILTA, מציעה כעת פתרון קומפקטי ואוניברסלי לבעיה הכאובה הזו: Universal Cooling System.

בשונה ממאווררים פשוטים שרק מזרימים אוויר, המערכת החדשה מבוססת על טכנולוגיית קירור תרמו-אלקטרית (מוליכים למחצה – Peltier). המערכת משלבת פלטה תרמו-אלקטרית בעלת נצילות גבוהה, צלעות קירור העשויות מסגסוגת אלומיניום, מאוורר שקט במיוחד, וסיליקון בעל מוליכות תרמית גבוהה במיוחד. שילוב זה מאפשר "לשאוב" את החום מגוף המצלמה במהירות רבה ולפזר אותו ביעילות. בחלקו האחורי של המכשיר שולב מסך צבעוני מסוג TFT המציג בזמן אמת את הטמפרטורה הנוכחית של משטח הקירור ואת מצב העבודה שנבחר.

המערכת מציעה שלושה מצבי עבודה הניתנים להתאמה:

  • רמה 1 (מצב שקט – Quiet Mode): שומרת על טמפרטורה של 5 מעלות צלסיוס כאשר רעש המאוורר יורד לרמה של 30dB ומטה
  • רמה 2 (מצב קרח – Ice-Cool Mode): מספקת קירור מקסימלי ומורידה את טמפרטורת המשטח לעד ל0 מעלות צלסיוס לביצועים מרביים בתנאי חום קיצוניים.
  • מצב אוטומטי (Auto Mode): משנה את עוצמת הקירור באופן דינמי כדי לשמור על טמפרטורה יציבה בטווח של כ20 מעלות צלסיוס,

התאמה למצלמות:

המערכת תוכננה עם מנגנון חיבור מהיר מבוסס תפס), המאפשר להרכיב או להסיר את יחידת הקירור בלחיצה אחת קלה על גבי מסכים נפתחים של מגוון רחב של מצלמות, ביניהן:

אספקת המתח עם סוללה/יחידת כוח המתחברת באופן מגנטי לחלק האחורי של מערכת הקירור, ומאפשרת עבודה קומפקטית לחלוטין ללא כבלים.
עבור ימי צילום ארוכים במיוחד, שידורים חיים או ראיונות ממושכים, ניתן לעקוף את יחידת הכוח המגנטית ולחבר את מערכת הקירור ישירות באמצעות כבל   USBcלמקור מתח תומך PD או  לסוללות מקצועיות מסוג V.

מחירים:

  • 35 דולר מערכת הקירור
  • 49 דולר למערכת הקירור ויחידות הכוח המגנטית
  • 15 דולר ליחידת הכוח המגנטית בנפרד