ניל מטסומוטו בחן באתר Hd Video Pro את NX500 – מצלמת 4k של סמסונג. הוא כותב: "שסמסונג היא שחקן חדש ופעיל בתחום מצלמות סטילס שמאפשרות החלפת עדשות. כאן היא מציגה את NX1 – מצלמה ללא מראה עם שבב סופר 35 מ"מ, CMOS 28 מיליון פיקסלים, מנוע עיבוד חזק DRIMe V והקלטת UHD – הכל במחיר של 1,499 דולר. התמונות באותה איכות כמו מצלמות 4k אחרות, שמחירים פי 10!.
מדובר במצלמה קומפקטית ללא מראה זהה בגודלה לפוקט של Blackmagic – אבל מקליטה UHD ו-4k על גבי כרטיסי SD. נכון לכתיבת שורות אלו NX500 היא המצלמה הקטנה ביותר בשוק ה-4k. לא פחות מרשים הוא המחיר: 799 דולר.
לסיכום: מצלמה מרשימה, המתקדמת ביותר במחיר של פחות מ-1,000 דולר. אבל למקצוענים שרוצים לצלם 4k – NX1 תתאים יותר. מול התוצאות המרשימות – ניכר החיסרון בעינית. כמו כן כניסות הסאונד וחיתוך השבב (1.7x) מקשים על צילום פרוייקט שלם.
NX500 יכולה לשמש כמצלמה שנייה ל-NX1. בשל ממדיה הקטנים והמחיר הנמוך היא יכולה לשמש היטב לגמבלים, או למצלמות התרסקות – כאשר המצלמות המובילות הן אפיק של RED, או F55 של סוני.



