צילום אוכל הוא אומנות בפני עצמה, הדורשת הרבה החלטות אסתטיות, כמו מיקום הפריט, ערכת הצבעים ופיסול מזון. יחד עם זאת, אמנים אלה יצטרכו יותר מזה על מנת לקבל את התמונה הנכונה. בפועל הם יצטרכו להשתמש בחומרים שאינם אכילים כמו קרם גילוח, שמן מנוע ומשחת נעלים על מנת להפוך את האוכל להיראות כסופר טעים.

הבמאית וי רנה (V Renée) פרסמה באתר "No Film School" עשרה טריקים שגורמים לאוכל להראות טוב יותר במצלמה.

  • חימום כדורי כותנה ספוג מים הוא נהדר ליצירת קיטור.
  • פירה תפוחי אדמה יכול לסייע רבות: השמנה של תרנגולי הודו, מאפשרים עקביות טובה יותר ויכולים להשתלב בגלידות.
  • דבק במקום חלב.
  • שימוש במשחת נעלים לסימנים של צריבה בגריל.
  • שימוש בקרם גילוח במקום קצפת.
  • ריסוס דאודורנט על פרי הופך אותו ליפה ומבריק.
  • וקס הופך כל רוטב לסמיך ורועד.
  • שימוש בקרטונים להפריד שכבות של עוגה או המבורגר, ושימוש בסיכות על מנת להחזיק את הכל יחד.
  • עופות יש לבשל מעט, למלא בנייר ותפוחי אדמה, ולאחר מכן לצבוע בצבע זהוב.
  • לצילום של חביתיות – לרסס Scotchgard (חומר ניקוי) ולהוסיף שמן מנוע כסירופ.

למקור המאמר