חברת CINELUX חשפה את REDUXA A1, מערכת תושבת עדשה וממיר מוקד שפותחה עבור מצלמות הקולנוע של ARRI והדגמים Alexa XT, Alexa ו- Alexa SXT. המערכת נועדה להעניק חיים חדשים לדגמי ALEXA הוותיקים באמצעות תמיכה בעדשות Full Frame ו‑VistaVision, זווית ראייה רחבה יותר ותקשורת אלקטרונית עם עדשות Canon EF.
בלב המערכת נמצא ממיר מוקד ביחס של x0.71. הוא מרכז את מעגל התמונה של העדשה על חיישן ה‑Super 35 של המצלמה וכך מקטין את אורך המוקד האפקטיבי ומגדיל את כמות האור המגיעה לחיישן. לדוגמה, עדשת 50 מ"מ תספק אורך מוקד אופטי אפקטיבי של כ‑35.5 מ"מ, לפני שמביאים בחשבון את גודל אזור החיישן שבו נעשה שימוש.
חשוב להבהיר שה‑REDUXA A1 אינו הופך את חיישן ה‑ALEV III לחיישן Full Frame ואינו מגדיל את רזולוציית ההקלטה. הוא משנה את ההקרנה האופטית על החיישן ומקרב את זווית הראייה לזו המתקבלת ממצלמת פורמט גדול. הכיסוי בפועל צפוי להשתנות בהתאם לעדשה, לבליטת האלמנט האחורי ולמצב החיישן שנבחר.
מצלמות ALEXA Classic המוקדמות תוכננו סביב תושבת PL קבועה. לכןREDUXA A1 אינו מתאם פשוט המתחבר לתושבת הקיימת, אלא מערכת קדמית מלאה עם תושבות מתחלפות.המערכת תוצע עם תושבת EF כסטנדרט ותושבת PL אופציונלית. גרסת EF אמורה לאפשר שליטה אלקטרונית בצמצם, העברת נתוני עדשה ותקשורת בין העדשה למצלמה. היצרן עדיין לא פרסם רשימה מלאה של דגמי העדשות והפונקציות האלקטרוניות שייתמכו.
לצד גרסת A1 הכוללת את ממיר המוקד, תוצע גרסת REDUXA A1 Core ללא המכלול האופטי המצמצם. גרסת Core תשמש כתושבת מעבר ותאפשר שימוש בעדשות EF או PL, לרבות עדשות בעלות אלמנט אחורי עמוק יותר, תוך שמירה על האפשרויות האלקטרוניות.
יחס הפחתת מוקד: 0.71x
- תוספת אור מוצהרת: כסטופ אחד
- תושבת: EF של קנון, PL של ARRI (אופציה)
- החלפת תושבות: נתמכת
- תמיכה בתקשורת אלקטרונית
- שליטה אלקטרונית בצמצם בממשק EF
- כוונון אופטי Focal Shift רק בגרסת ב‑REDUXA A1
- קיצור מרחק המיקוד המינימלי: נתמך באמצעות Focal Shift
- מרווח לאלמנט אחורי בתושבת EF: עד 9 מ"מ
- מרווח לאלמנט אחורי בתושבת PL: עד 17 מ"מ
- REDUXA A1: גרסה הכוללת ממיר מוקד 0.71x
- REDUXA A1 Core: תושבת מעבר ללא ממיר המוקד
- מועד פתיחת הקמפיין: קיץ 2026, תאריך סופי טרם נקבע
מחירים
- REDUXA A1 במחיר 3,000 דולר, מחיר מימון המונים 2,250 דולר, מחיר ראשוני 2,000 דולר
- REDUXA A1 Core במחיר 995 דולר, מחיר מימון המונים 795 דולר, מחיר ראשוני 695 דולר
- תושבת PL תוספת של 150 דולר





