חברת אדובי הודיעה על חתימת הסכם לרכישת Topaz Labs, אחת החברות המובילות בעולם בתחום שיפור תמונה ווידאו באמצעות בינה מלאכותית. העסקה, שנחשפה ב-25 ביוני 2026, צפויה להיסגר במהלך המחצית השנייה של השנה בכפוף לאישורים רגולטוריים.
המהלך מסמן צעד משמעותי באסטרטגיית הבינה מלכותית של אדובי, במיוחד עבור משתמשי פוטושופ, אפטר, פרמייר פרו ו- Firefly.
לאורך השנים חברת Topaz Labs פיתחה טכנולוגיות מתקדמות שחלקם זכו בפרס אימי טכנולוגי במיוחד טכנולוגיות AI ששולבו ב Topaz Video.

  • הגדלת רזולוציה (Upscaling) לווידאו ותמונות
  • הפחתת רעשים (Denoising)
  • חידוד פרטים (Sharpening)
  • שחזור חומרים ארכיוניים
  • המרת תכנים ישנים לרזולוציות מודרניות
  • שיפור איכות וידאו באמצעות מודלים מבוססי למידה עמוקה
  • עיבוד מקומי (On-Device AI) ללא תלות בענן

אדובי מציינת כי הטכנולוגיה של Topaz תשתלב בפלטפורמת Firefly וביישומי Creative Cloud, ותאפשר ביצועים מהירים יותר לצד יכולות שיפור תמונה ווידאו מתקדמות יותר. בנוסף, טכנולוגיית Neurostream של החברה מאפשרת הרצת מודלי AI גדולים ישירות על מחשבי המשתמשים.

אדובי הודיעה כי לאחר השלמת העסקה ימשיכו מוצרי Topaz Labs להימכר כמוצרים עצמאיים דרך אתר החברה, תוך המשך השקעה בפיתוחם. מנכ"ל החברה, Eric Yang, ימשיך להוביל את צוות Topaz גם לאחר השלמת הרכישה

הודעה לעיתונות באנגלית