Velodyne Acoustics משפרת את ביצועי הסאב-וופרים שלה בעזרת הבקרים הדיגיטליים של טקסס אינסטרומנטס
במסגרת מאמציה לספק ביצועי צליל גבוהים המפנקים את אוזניהם של חובבי המוסיקה והקולנוע הביתי, טקסס אינסטרומנטס הכריזה כי חברת Velodyne Acoustics, ספקית מובילה של סאב-וופרים מתקדמים, החלה לשלב את הבקרים הדיגיטליים TMS320C2000 בכל מוצריה, לרבות סדרת SPL-R משלבת מעתה את טכנולוגיית עיבוד האותות הדיגיטלי (DSP) של TI במוצרי הסאב-וופר שלה, בטווח המחירים 399$ עד 14,999$.
מוצרי הסאב-וופר מהסדרות DD ו- DLS-R שהושקו כבר בשנת 2004, היו מצוידים בטכנולוגיית C2000. סדרת המוצרים האחרונה, SPL-R, מבוססת על ארגז קטן בגודל 25.425.4×30.5 x ס"מ, אך רב-עוצמה – 2,000 ואט הספק דינמי, ברמת עיוותים שישית מזו של מערכות מתחרות.
הביקורות משבחות פה אחד את ביצועי הטכנולוגיה המתקדמת של Velodyne, המבוססת על הבקרים הדיגיטליים של TI. Home Cinema Choice Magazine: "המוצר החדש משאיר את הדור שקדם לו בחשכת ימי הביניים"; כתב העת Sterophile: "מומלץ בחום… לאחר התנסות ב-Digital Drive של Velodyne, אי אפשר להאמין שמישהו יהיה מסוגל לכוונן סאב-וופר לפי השמיעה"; Home Entertainment Magazine: "סאב-וופר Digital Drive DD-15 של Velodyne משפר את הפקת הצלילים הנמוכים כפי שמנוע הסילון קידם את התעופה".
הטכנולוגיה הדיגיטלית מספקת שחזור נאמן ומדויק של צליל טכנולוגיית High Gain Servo של Velodyne משולבת בכל הסאב-וופרים מסדרת Digital Drive. הטכנולוגיה המוגנת בפטנט, מבוססת על מד תאוצה דיגיטלי המודד את התנועה בפועל של ממברנת הרמקול. בקר ה-C2000 משווה את התנועה לאות הכניסה בקצב של 15,800 פעם בשנייה בקר ה-C2000 משווה את התנועה לאות הכניסה בקצב של 15,800 פעם בשנייה ומווסת את האות במגבר על מנת לשלוט בצורה מדויקת בתנועת הממברנה. שיטה זו מאפשרת לייצר סאב-וופרים המפיקים צליל ברור מאוד וברמת עיוותים נמוכה ביותר. שיעורי העיוותים ברמות האזנה רגילות נמוכים בהרבה מ-0.5% – פי כמה פחות מאלה המקובלים במוצרים מתחרים.