צלמים רבים טועים לחשוב שצריך לצלם ב-RAW על מנת להשיג את התוצאות שהם מבקשים, במיוחד כאשר מדובר בסרטי עלילה. אחת התוצאות המידיות בשל כך היא: ביטול האופציה של שימוש במצלמות שלא מאפשרות צילום RAW. צילום RAW יכול להיות בעייתי כאשר מדובר בצילום לילה לאור פנס רחוב בלבד. זאת מכיוון כשרוב מצלמות ה-RAW הקיימות אינן מתפקדות טוב באור נמוך. לכן, מי ששכר Epic ויצא לצלם סצנת לילה, עלול להשאר בסופו של דבר עם כמה קטעים ממש מגורענים ולא שמישים.
לעומת זאת שימוש במצלמה כמו Canon C300, יתן תוצאות הרבה יותר טובות, למרות שמדובר במצלמה פחות חזקה מ-EPIC, שמקליטה בפורמט דחוס מאד. המסקנה: אפשרות צילום RAW לא צריכה להיות הדאגה העיקרית – אלא אם מדובר במשהו שדורש גמישות גבוהה של חומר הגלם בפוסט.
כל מצלמה שמקליטה RAW דורשת נפח אחסון רב, דבר שהוא יקר ומסורבל. יש מצלמות כמו RED שמאפשרות דחיסה של RAW, בעוד שרוב האחרות (כמו BMCC) מצלמות RAW ללא דחיסה. בשני המקרים הקובץ שמתקבל הוא ענק. אבל זו לא הבעיה היחידה. צריך גם לקחת בחשבון את הגבויים ואת תהליך העבודה הארוך בפוסט. מי שחושב שמדובר בכל זאת בבעיות שניתן להתגבר עליהן – מוטב שיקח כדוגמא סדרות טלוויזיה באורך מלא וסרטי קולנוע שמצולמים ב-Alexa של Arri (שמאפשרת צילום RAW ו-Prores) – אבל הבחירה היתה בProres, כדי לייעל את זרימת העבודה. לכל מנהל צילומים שאי פעם עבד עם Alexa אין בעיה לצלם ב-Prores. למרות שמדובר בפורמט דחוס – הרי שהתוצאה תהייה איכותית ואותם מקצוענים יכולים להיות בטוחים בעצמם שלא יהיו חייבים להסתמך על צילום RAW כדי להתגבר בפוסט על בעיות שהיו בצילום.
עיבוד צבע הוא חובה
מי שמצלם RAW, צריך לקחת בחשבון את זמן העבודה על הצבע בפוסט. גם כשמשמשים ב-Prores או בכל פורמט דחוס אחר – יש לבסוף עיבוד צבע. אבל צילום RAW דורש השקעה גדולה יותר. חלק גדול בעבודה שלי הוא עיבוד צבע בחומרי גלם דחוסים RAW. בדרך כלל אני מעדיף לעבוד עם חומר דחוס אם הוא צולם כך. RAW הוא פורמט טוב יותר לעיבוד צבע ברמה טכנית (שכן הוא כולל יותר מידע). אבל עד כמה זה באמת משנה?
RAW יכול להיות מאוד מועיל לצילום למשל של חלון מתפוצץ. אבל ברוב המקרים פשוט לא צריך את הכח שיש ל-RAW. כאשר מנהל צילומים מנוסה מצלם פרויקט Prores אני יודע שיהיה לי הרבה יותר קל לבצע את עיבוד הצבע מאשר כאשר כשמנהל לטירון יגיע אלי עם צילום RAW .
RAW הוא פורמט נהדר, ואני מעריך את היתרונות שלו. רבים מהסרטים שלי צולמו בRED או ב-BMCC ב-RAW. עם זאת, כאשר מדובר בצילום RAW צריך להבין את המגבלות של המצלמה, את נפח הקבצים ואת המעורבות בגדולה יותר בעיבוד הצבע.
מקור הכתבה

