Canon חוגגת 80 שנה ל- Kwanon  – מצלמת ה-35 מ"מ הראשונה שלה ביפן – focal-plane-shutter. אב הטיפוס של המצלמה נחשף לראשונה ב1934.


המהנדסים שיצרו אותה, קראו לה Kwannon, על שם אילת הרחמים הבודהיסטית. לעדשת המצלמה קראו Kasyapa על שם  Mahakasyapa, תלמידו של בודהא.


בשנת 1959, הציגה קנון את מצלמת הרפלקס הראשונה (SLR) –  Canonflex, שזכתה מיד להצלחה ומכרה את כל המלאי בשעתיים. בעקבות הצלחות אלה המשיכה קנון להוביל את התעשייה עם מגוון רחב של מצלמות פופולריות, כמו F-1, מצלמה ברמה גבוהה שהושקה בשנת 1971. בשנת 1976 השיקה קנון את מצלמה הראשונה בעולם הכוללת מיקרופרוססור.


 EOS מצלמת SLR הראשונה בעולם עם מערכת אוטופוקוס ומערכת אלקטרונית מלאה. הושקה בשנת 1987. בשנת 1995 נכנסה סדרת  EOS נכנסות לעידן הדיגיטלי ובשנת 2012, השיקה החברה פתרון EOS מקצועי לווידיאו ולקולנוע.


 


הודעה לעיתונות באנגלית