גרסה 1.4 של HDMI הינה עדכון משמעותי ולא שדרוג פשוט
גרסה 1.4 של HDMI הינה לא רק גרסה משופרת אלה מדובר בעדכון משמעותי ביותר שכן גרסה זו תאפשר תמיכה בהעברת מידע וכן תמיכה בטלוויזיות תלת מימד
ערוץ אינטראנט מובנה – הערוץ הינו דו כיווני IP שמאפשר למכשירים לשלוח ולקבל מידע במהירות עד 100 מגה בייט לשניה.
תמיכה בערוץ כפול 1080p תלת מימדי – הסטנדרט החדש תומך במספר פורמטי תלת מימד כולל: frame alternative ,line alternative ו-field alternative בנוסף 2D plus depth
תמיכה באיכות גבוהה – הפורמט החדש מאפשר תמיכה הרבה יותר גבוהה מאיכות 1080pובפועל מגיע לאיכות של 2kו-4k, הפורמט תומך ב: 3840×2130ב-24,25 ו-30 הרץ, וב4096×2160ב-24 הרץ.
ערוץ סאונד חוזר – מיועד לטלוויזיות הכוללות טיונרים או מכשירי וידאו. הערוץ מאפשר הזנה של הרסיבר דרך ממשק HDMI דבר החוסך חיווט נוסף.
מרחב צבע מוגדל – מיועד לתצוגה של תמונות סטילס. הפורמט החדש תומך בפורמטים: sYCC601 ,Adobe RGB ו-Adobe YCC601. מרחב הצבע החדש מאפשר להפיק תצוגה של צבעים חיים יותר.
שני מחברים חדשים – המחבר הראשון מיקרו מיועד לאפשר חיבור של מכשירים קטנים כגון טלפונים, מצלמות דיגיטליות ויחידות מולטימדיה ניידות. המחבר המעוצב כמחבר Dכולל את 19 הפינים הקיימים כיום. המחבר השני מיועד למערכות לרכב ועומד בסטנדרט E.
פרמט 1.4 לא יעבוד עם ציוד HDMI הקיים כיום – על מנת לאפשר את היכולות החדשות של הפורמט יש צורך בשבב חדש ולא ניתן לעדכן את החומרה הישנה בתוכנה.
יש צורך לרכוש טלוויזיה חדשה – למשתמשים המעוניינים לראות את האיכות הגבוהה שהפורמט החדש מאפשר 4kx2k יאלצו לרכוש טלוויזיה המאפשרת תצוגה זו.
יש צורך להחליף את החיווט הקיים כיום
לא יהיו מוצרים הכוללים את הפורמט הזה עד לאמצע 2010


