מאת: דן אנגל, מנהל אזורי בחברת Polycom בישראל, יוון ודרום אפריקה
המשבר הכלכלי שתקף לאחרונה את העולם מאלץ ארגונים רבים לנהוג במשנה זהירות ובצמצומי עלויות בכל הרבדים. עם זאת, למרות המשבר, ארגונים רבים נוטים לאמץ כיום את נושא התקשורת בווידיאו משום שהוא ניחן ביכולת מוכחת לחסוך בעלויות נסיעה תוך האצת תהליכי קבלת החלטות וצמצום משך הפיתוח. השקעה במערכות טכנולוגיות כאלו מאפשרת חיסכון לא רק ברמת עלויות הטיסה, אלא גם בחיסכון בשעות עבודה יקרות, שכר ועוד. כך לדוגמא, כאשר עלות שכר ממוצעת של בכירים בחברות הי-טק מובילות בישראל הינה גבוהה למדי, כל הוצאה גדולה בגין טיסה ושהות בחו"ל הינה ברוב המקרים מיותרת, וגוררת אחריה בזבוז כסף רב, ובעיקר בזבוז של שעות עבודה יקרות, אותן ניתן "לנצל" טוב יותר אם אותם עובדים היו נשארים בארץ ולא נעדרים לזמן מסוים מהעבודה. חשוב לזכור שמדובר בסכומי עתק, והמסקנה אליה מגיעים רוב הארגונים היא שדווקא עכשיו, ההחזר על ההשקעה (ROI) במערכות לתקשורת בוידיאו יהיה מהיר יותר ושווה יותר מאשר להמשיך בדרך זו של פזרנות יתר על טיסות ופגישות בחו"ל.
החוויה שמספקות היום מערכות התקשורת בווידיאו הינה יוצאת דופן באיכותה, הן מבחינת התמונה והן מבחינת הקול המועברים שניהם בטכנולוגיית HD. יתרון חווייתי נוסף הינו הודות ליכולת לשתף כמעט את כל סוגי התוכן הדינמיים כחלק מפגישת עבודה. אם נצרף לכך גם את קלות ונוחות השימוש במערכות השונות, הרי שמיום ליום הופכות שיחות הוידיאו לחלק מההתנהלות הטבעית בארגון, ממש כמו שיחת ועידה קולית או פגישה אישית.
לאחרונה צבר תחום התקשורת בווידיאו תאוצה משמעותית, זאת לאור חוסר הוודאות הכלכלית והמשבר בשוק ההון והצורך לחיסכון בעלויות, כאשר התפתחות הטכנולוגיה בשוק התקשורת מהווה גורם משמעותי למוכנותם של ארגונים להשתמש בה לצרכים עסקיים.
חשוב לציין כי גם לאחר שיחלוף המשבר הכלכלי, מערכות הוידיאו החזותי יוסיפו להיות יעילות מתמיד, זאת מאחר והן מאפשרות פתרון של בעיות מרכזיות נוספות העלולות להשפיע על חברות עסקיות בעתיד הנראה לעין, בנושאים כמו גלובליזציה, ניידות של כוח העבודה, פיזור גיאוגרפי, הצורך בצמצום פליטת הפחמן, המשכיות התפעול ועוד. שנת 2009 תהווה את נקודת המפנה בהקשר זה, מאחר והתקשורת החזותית היא היחידה שמסוגלת להתמודד עם בעיות אלו.
בנוסף, הסביבה הטכנולוגית בה אנו חיים משתנה כל הזמן כמו גם השינוי בכוח העבודה אשר גדל על שימוש במולטימדיה בחיי היומיום. בתי עסק ומשרדים ביתיים מתחילים להרגיש בצורך בזמינות רחבה של תקשורת יעילה, חסכונית ומהירה בפס-רחב. יחד עם זאת קיימת המגמה לעבור לשימוש בתקשורת מאוחדת ולתהליכים עסקיים מבוססי-תקשורת אשר תלויים בזמינותם של פתרונות וידאו ונוכחות וירטואלית ברזולוציה גבוהה.
אף שלשיחות וידאו היו מספר זינוקים כושלים בעבר, אני סבור כי הפעם, התנופה אמיתית. האיכות והפשטות כבר קיימות, הגורמים המדרבנים העסקיים והטכנולוגיים כבר קיימים ומספר גדל והולך של אנשים המצטרפים לכוח העבודה בשלים לחלוטין לאמץ את הטכנולוגיה הזאת. אנליסטים רבים וביניהם IDC Research, חוזים צמיחה ארוכת טווח ומעריכים כי השימוש הארגוני בתקשורת וידאו יגדל בקצב שנתי משולב של כמעט 50% בחמש השנים הבאות.


