הקולנוע הדיגיטלי מסתער על אירלנד, פרויקט של התקנת רשת בתי קולנוע בכל אירלנד, שהמטרה החלפת מערכות ההקרנה למערכות דיגיטליות.


לדברי נשיא השיווק של Irish Film Board, Moira Horgan "ההקרנה הדיגיטלית מאפשרת תמונה מצוינת וחיסון משמעותי בכסף".


Avica Technology, תשלב ב-515 בתי קולנוע בכל אירלנד, מקרני דיגיטל, במקביל למקרני 35 מ"מ הקיימים.


דובר של Avica, Kevin Cummins מציין כי החיסכון בעלויות נובע ממספר גורמים: הראשון חסכון בהפצה, חסכון בפילם, שמצריך הדפסה והובלות והשמדה בסוף ההקרנות. לדעת החברה, הסרט נראה יותר טוב בפורמט הדיגיטלי מההקרנה הראשונה ועד ההקרנה ה-1000.


בתי הקולנוע יוכלו להוריד את הסרטים לשרת של בית הקולנוע ישירות מערוץ לוויני, הערוץ מוגן בכמה רמות ולכל מקרן יש את הזהות המסוימת שלו. כאשר מפסיקים להקרין את הסרט, בית הקולנוע יכול למחוק את הסרט או אולפן ההפקה.


התוכניות להעברת בתי הקלנוע, תוכננה שנתיים וכעת מתקינים 25 בתי קולנוע שיוכלו לעבוד ב-1 למרץ. בתוך שנה כל בתי הקולנוע באירלנד יהיה להם מענה דיגיטלי.


עלות הפרויקט 53 מליון דולר (40 מליון יורו).


 


הודעה לעיתונות באנגלית


הודעה לעיתונות – BBC