חלק לא קטן מסרטים דוקומנטריים כולל ריאיונות "ישיבה" בסביבה שהיא נשלטת חלקית, למרות זאת יהיו הרבה רעשי רקע. הצלם-עורך Michael Maher פרסם באתר premiumbeat תשעה טיפים להקלטת סאונד בריאיון לסרט דוקו. הוא כותב:כאשר מגיעים לאתר הצילום יש להקשיב לכל צליל לא רצוי, מרעש של מתח, מקרר, רעש של המאוורר ועוד.
- תקפיא את החדר – לפני תחילת ההפקה תבקש להקפיא את החדר, כך ניתן לכבות את המזגן בתחילת הצילומים.
- תקפיא את המפתחות – אחד הטריקים שהוא למד הוא להקפיא את המפתחות. לאחר משמכניסים את המפתחות למקרר יש לנתק את המקרר. השארת המפתחות מזכירה לנו לנתק את המקרר ולהחזיר אותו לעבודה לאחר הצילומים.
- הימנע מלהקליט במרכז החדר – איכות הסאונד במרכז החדר אינה הטובה ביותר, במרכז החדר קיימים גלי קול שיכולים להשפיע על איכות הסאונד.
- השתמש בנייר דבק (גפה) להסתיר את המיקרופון – רצוי לא להסתיר את מיקרופון הצוואר, אבל קיימים מצבים שיש צורך לעשות זאת. יש צורך ליצור משולש קטן מנייר הדבק, להבטיח שכל הצדדים דביקים. בהדבקת המיקרופון יש לוודא שלא מכסים את המיקרופון ולאחר מכן יש להוסיף נייר דבק נוסף בסגנון כריך כדי לוודא שהמיקרופון לא יזוז. Izzy Videoמציג שיטות שונות להסתיר את המיקרופון.
- השתמש בשני מיקרופונים להקלטה – אסור להסתמך על מיקרופון אחד בלבד, חשוב ליצור גיבוי וזה גם עוזר מאוד לתהליך הסנכרון של הסאונד. שימוש נבון בשני מיקרופונים הנו שימוש במיקרופון צוואר ובמיקרופון בום הממוקם מחוץ לפריים.
- שימוש בחצובה במקום להחזיק ביד – אם אין תקציב להקצות מישהו להחזיק את המיקרופון בום, ניתן להשתמש בחצובת C להחזיק את המוט.
- להקליט את רעש החדר – לפני שנושא הצילום מתחיל לדבר יש להקליט את רעש החדר. זה חייב לעבור עריכה על מנת להסיר את רעשי הרקע.
- תמיד שיהיו שמיכות ברכב – חשוב לשמור שמיכות עבות ולהשתמש בהן במצבים שונים כמו רצפת עץ שיוצרת תופעת הד.
- שמירה של אוזניות נוספות ברכב – תמיד קיימת אפשרות של תקלה או שהאוזניות לא נמצאות, לכן חשוב שיהיה זוג אוזניות נוספות גם אם הן לא איכותיות.