הצלם גנת’ר מאצ’ו (Gunther Machu) פרסם באתר CineD (לשעבר Cinema5d) בדיקת מעבדה למצלמת EOS R5 של קנון. הוא כותב:
"כאשר הסתכלתי על המפרט של מצלמת EOS R5 התגובה הראשונה שלי הייתה 'מי צריך 8k RAW?' במיוחד כשהיא מספקת מצבי הקלטה איכותיים ב- 4k, עד שראיתי את תוצאות המעבדה.."
הבדיקות כללו:
- Rolling Shutter – תוצאה טובה מאד
- תחום דינמי ב 400ISO – תוצאות מעורבות, למרות שיש הרבה רעש ב8k RAW ניתן להגיע מעל 10.3stops ב-SNR=2 (יהיה צורך להקדיש הרבה זמן בפוסט) למשתמשים ב-h.265 במצב של 4k DCI התוצאה קצת יותר טובה מ10.8stops ולא ניתן לעבוד מעבר ל 12stops
- תת חשיפה – ניתן לעבוד עד 3stops בתת חשיפה.
הוא מסכם:
"תוצאות המעבדה מציגות תמונה מעורבת, תופעת Rolling Shutter מעולה, (15.5 מילישנייה) למרות הרזולוציה הגבוהה – התוצאה הטובה ביותר שבדקנו במצלמות Full Frame
התחום הדינמי של המצלמה – במצבי h.265 Clog היא התוצאה הנמוכה ביותר לשבבי Full Frame – רק 8k RAW התחום הדינמי מתחיל לזהור בכך שמספקים עוד שלבים (stops) הקבורים ברעש.
בתת חשיפה – אפילו כאשר השתמשנו ב 8k RAW (שהתוצאה טובה יותר מ4k) התוצאה בינונית. ניתן להשתמש ב 3stops בתת חשיפה אבל לא יותר מכך. אפילו מצלמות עם שבב קטן יותר (כמו הפוקט 6k) הפיקו תוצאה טובה יותר.
חומרי גלם ב 8k RAW מאד מעמיסים על המחשב – אם אין את החומרה האחרונה תהיה בעיה של תצוגה של חומרי הגלם, שלא נדבר על הוספת מפרקים בזמן עיבוד צבע.
כמו כן, הייתה בעיה חמורה של חימום בזמן הבדיקות, רק הקמת מערך הבדיקה והאולפן, תוך הפעלת המצלמה והקלטת וידיאו בצורה רציפה הייתה מאוד בעייתית.