חג פורים הוא החג הכי משמח, הכי  צבעוני והכי אהוב על הילדים וההורים. רשת camera  מעניקה טיפים לצילום ילדים, כדי לשמר את הרגעים המיוחדים של החג. לרשת קאמרה  מקבוצת H4, 16 סניפים והיא מנהלת את אתר  camera.co.il, מעניקה טיפים לקראת חג פורים בכל הקשור לצילום ילדים.


אנחנו עומדים בפתחו של חג פורים שהוא החג הכי משמח, הכי  צבעוני והכי אהוב על הילדים.  כמדי שנה רבבות מגיעים להצגות בגנים ובתי ספר, מרכזי בילוי או לתהלוכות ססגוניות, וכמובן שחלקם הגדול של ההורים מצויד במצלמות בכדי לצלם את הילדים או לשמח את הסבים והסבתות בתמונות כדי לשמר את הרגעים המיוחדים של החג.


צילום ילדים דורש מהמצלם להיות מוכן להגיב במהירות, להתאים את עצמו לילד, ולביים את הסצנה באופן לא כפייתי או מלחיץ מדי – ובעיקר עם המון סבלנות. להלן כמה טיפים שיעזרו בצילום ילדיכם בפורים:



  1. להבדיל מהמבוגרים ילדים פחות ניתנים ל"תפעול" והם אינם סבלניים בצילום ממושך ומבוים. אחת מדרכי ההתמודדות היא ניתוב עודף האנרגיה של הילדים – לסיטואציה שתעזור לנו בצילום.
  2. מומלץ להפוך את ההפקה הצילומית למשחק. בקשו מהילדים לספר על הדמות שאותה הם מגלמים: למה הם מזדהים אתה? מה התכונות המיוחדות של הדמות? מה היו עושים לו נתקלו בסיטואציות בהן נתקלו הדמויות? מכיוון שנוסף פה אלמנט של משחק – תהיה לילדים יותר סובלנות להיענות לכללים של המשחק.
  3. בצילום בבית, נסו להרחיק את הילדים ככל שאפשר מהקירות, כדי להפטר מהצלליות שנוצרות בעת שימוש במבזק. המרחק המינימאלי שיש לשמור מהקיר – כ-1.5 מטר. כמו כן הקפידו לשמור על מרחק מהילד המצולם. קרבה של פחות מחצי מטר, תיצור עיוותי פרופורציה של הגוף.
  4. תמיד, אבל תמיד, צלמו את הילדים בגובה העיניים (של הילד) – כך תמונות הדיוקן ייראו טבעיות ומוקפדות יותר. בצורה זו גם תוכלו להימנע מזוויות לא מוצלחות ומהטלי צל לא רצויים של אביזרי התחפושת.
  5. השתדלו למקם את הילדים מול רקע אחיד (אחיד גוון או אחיד מרקם) או כהה; כך תיווצר הפרדה נעימה לעין בין הדמות לרקע, והתמונה לא תיראה כמו נגזרת נייר שהודבקה  במחברת.
  6. השתמשו במבזק גם בצילומי חוץ. כך הילדים יהיו מוארים יותר ותהיה הפרדה בין הדמות לרקע הסובב אותה.
  7. צלמו סדרות. כך תוכלו להימנע מהפתעות לא נעימות שמתגלות בדיעבד, כגון עיניים עצומות, מצמוצים, או הבעות פנים לא מוצלחות.
  8. רוצים לטשטש את הרקע ולהתמקד בילד? תפסו מרחק, הביאו את המצלמה למקסימום זום (האופטי), הפעילו את המבזק וצלמו. שימו לב שכדי לקבל רקע מטושטש בצורה יפה יהיה עליכם לוודא שיש מספיק מרחק בין הילדים לרקע (קיר, עצים, שיחי גינה, מתקני ילדים בפארקים וכדומה.  ככל שהמרחק בין ה"רקע" לילד יגדל – הרקע יהפוך מטושטש יותר.
  9. בצילומי תקריב של פנים, התמקדו באזור העיניים. לכל מצלמה דיגיטלית יש נעילת פוקוס (מיקוד) שנעשית בחצי לחיצה עדינה על כפתור הצילום. כשהכפתור נשאר חצי לחוץ – המיקוד ייעצר במקום בו "תפסה" אותו המצלמה (בדרך כלל המקום יסומן על גבי צג המצלמה במלבן ירוק). רק אז לחצו על הכפתור עד הסוף. 
  10. הימנעו מלצלם ילדים במקום חשוך, או בשעות הלילה. שימוש במבזק לא יטיב עם תמונות כאלה. מכיוון שלמבזק אין מספיק עוצמה להאיר את כל הסביבה, האור יתרכז בדמות הקרובה ביותר למצלמה. התמונה שתתקבל תציג ילדים שמוארים על ידי המבזק, ו"מרחפים" בחלל שחור.
  11. צרו קשר עיין עם המצולם. דברו אליו. לעיתים ההמתנה עם מצלמה מכוונת לילד ומוכנה לצילום, עם פוקוס נעול – מושכת את תשומת לב הילד וברגע שהוא מסתובב אליכם, קליק ותפסתם את ההבעה. זה טריק שכמעט תמיד עובד .
  12. וודאו שהסוללות טעונות, שיש מספיק מקום בכרטיס הזיכרון ושהגדרות המצלמה לא שובשו טרם הצילום.

 


חג פורים שמח מרשת קאמרה מקבוצת קבוצת H4.