Sony הייתה החברה הראשונה שפרסמה את המשמעות של האסון הנורא ביום שבה החברה הודיעה על סגירה מיידית ופינוי של שישה מפעלים מרכזיים של החברה הממוקמים בMiyagi ו- Fukushimaליד איזור הרעש. הסגירה הינה זמנית על מנת לאפשר לחברה לבחון את הנזקים. אחד המפעלים הממוקמים באזור Miyagi המייצר חלקים ליחידות אופטיות כולל Blu-ray וסוללות ליתיום איון נפגע מגל הצונמי וכל הקומה הראשונה שלו הוצפה. נכון ל14 לחודש המפעלים של סוני שלא חזרו לעבודה כוללים את המפעל לייצור רכיבים לBlu-ray, יחידות לייזר, סוללות ליתיום, וקלטות.


האזור שנפגע כולל מספר מפעלי אלקטרוניקה נוספים, Fujitsu הודיעה על נזק לא משמעותי ובעיות באספקת החשמל במפעל שאחראי על ייצור מוליכים למחצה, טושיבה שמפעל הזכרונות שלה Iwata ממוקם באיזור הרעש נמצא במצב של הערכת נזקים ומפעל נוסף שלה הממוקם בYokkaichi האחראי על ייצור זכרונות NAND לא נפגע מהאירועים (40% מייצור זכרונות NAND  מיוצרים ביפן). יצרנית הרכב הגדולה בעולם – טויוטה שהמפעל שלה קיים באיזור האסון הייתה צריכה לסגור שלושה מפעלים, חברת סובראו סגרה 5 מפעלים שנמצאים באותו האזור.


Canon הודיעה שהיא הפסיקה את הייצור בגלל הפסקות חשמל וציינה כי לא הייתה פגיעה משמעותית במפעלים השונים והם חזרו לעבודה (14 למרץ) אבל עדיין מבצעים הערכות לגבי הנזקים.


Panasonic הודיעה על מספר עובדים שנפגעו במפעל לייצור מצלמות Lumix וכן במפעל לייצור עדשותAVC Networks הנמצא ב Sendai,לא היו נזקים רבים למעט קיר ותקרה שקרסו באחד המפעלים.


לדברי Olympus UK קווי הייצור של אולימפוס ביפן לא נפגעו.


Panasonic הודיעה שהיא תורמת 300 מיליון יאן וכן 500,000 סוללות עבור פנסים ומכשירי רדיו לנפגעי האסון


מקורות


הודעה לעיתונות באנגליתCanon, PDF


הודעה לעיתונות באנגליתSony תרגום גוגל


הודעה לעיתונות באנגליתPanasonic תרגום גוגל


Reuters