דגמים שונים של Disk On Key בעיצובים ייחודיים וחדשניים הוצגו במהלך תחרות שערכו בחברת M Systems, המתמחה בפתרונות אחסון מבוססי זיכרון פלאש, בשיתוף עם המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון האקדמי טכנולוגי בחולון. בתחרות העיצוב השתתפו כ- 33 סטודנטים שהגישו את עיצוביהם השונים במסגרת קורס עיצוב ראשי של שנת לימודיהם הרביעית בהנחייתם של המרצים איילון ערמון (ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי) ועופר זיק.


ה- Disk On Key הזוכה במקום הראשון עוצב על-ידי הסטודנטית מאיה שפיר במטרה להעניק לו עיצוב ייחודי, אפשרות נשיאה בטוחה יותר ולשלב בתוכו פתרון לבעיית הפקק הנשלף ללא תוספת מנגנונים של המוצר הקיים.


הדיסק החדשני שעיצבה שפיר מוגן באמצעות רצועת פלדה קפיצית ולכן אינו זקוק לפקק והבלאי שלו נמוך יותר. רצועת הפלדה הקפיצית עוטפת את גוף החיבור הפלסטי שנע בעזרת מסילת פלסטיק מובלטת על גבי מסילה החרוטה בפלדה הקפיצית. הזזת הגוף קדימה פותחת את שני קצוות הרצועה ונוצר חלל דרכו נשלף החיבור. במסילה הקפיצית שני מעצורים מובלטים, לקביעת שני המצבים, פתוח וסגור. במסילת הפלסטיק שני חריצים ה"מקבלים" את המעצורים שבמסילה החיצונית.


במקום השני והשלישי בתחרות שנערכה בחברת M Systems זכו מור קרישר וגיא קולטון.