המחקר שנעשה על ידי NPD Group מצביע על מגמה לפיה את מקומן של מהצלמות הקומפטיות ברמה הנמוכה – יתפסו המצלמות שבנויות בתוך הטלפון הסלולארי.
למרות שמצלמות-טלפון מאפשרות צילום וידאו וסטילס בצורה פשוטה ומהירה, השימוש במצלמות וידיאו וסטילס יעודיות – עדיין פופולארי בעיקר בקרב צלמים מקצועיים.
"אין ספק שמצלמות הטלפון הגיעו לרמה גבוהה והם מספקות תוצאות הטובות ברוב המקרים", אומרת ליז קטינג, דוברת NPD. "רוב המצלמים ווידיאו וסטילד במצלמות טלפון, עושים זאת במקרים ספונטאניים, אבל באירועים מתוכננים חשובים הם יצלמו במצלמות יעודיות"
בארצות הברית ירדו מכירות מצלמות הסטילס הקומפקטיות ב-17% ב-11 חודשים הראשונים של 2011 18% ומכירות מצלמות הווידיאו ירדו ב-10 אחוז בהתאמה. לעומת זאת יש עליה של 10% במכירות של מצלמות שמאפשרות החלפת עדשות המכירות, ושמחירן הממוצע הוא 863 דולר. מכירות מצלמות קומפקטיות איכותיות שמאופיינות בעדשה באורך מוקד של 10x – 10% בחודש נובמבר.
לפי הדוח, כרבע מצילומי הווידיאו או הסטילס שנעשו בארה"ב בשנת 2011, נעשו במצלמות טלפון.


