Microsoft הודיעה, כי היא מתכוונת לתמוך בגרסת 9 של הדפדפן Explorer בפורמט H.264 ורק בפורמט זה. זו הפעם הראשונה שהחברה מציינת כי במסגרת התמיכה ב-HTML5 הדפדפן יתמוך רק בפענח H.264.
לפורמט H.264 יש בשלב זה מספר יתרונות, הוא יציב מאד, קיים מגוון גדול של חומרה ותוכנה התומכות בפורמט זה. ן יתרון משמעותי נוסף הוא העובדה שניתן להציג דרכו גם תכנים בפלאש של אדובי, כך שמקודד אחד יכול לתמוך בשני הפורמטים.
חשוב לדעת כי סטנדרט HTML5 אינו ממליץ או מחייב סטנדרט של וידאו כלשהו. קיימים שני גופים המעניקים קניין עבור הפענחים. הקניין הרוחני של פורמט H.264 מטופל על ידי MPEG LA ואילו במקרה של מקודדים אחרים הקניין הרוחני מוענק על ידי Theora אולם הרישוי אינו באותה רמה. כתוצאה מכך, הדפדפנים Safari ו- Explorer רוכשים את הקניין הרוחני מ-MPEG LA ובעוד ש- Firefoxו- Operaרוכשים את הפענחים מ- Theora דפדפן כרום תומך בשניהם.


