שני פרופסורים באוניברסיטת Rochester בניו יורק תכננו אב טיפוס של שבב CMOS הצורך חלקיק מתח מהשבבים כיום, דוגם תמונה טוב יותר ועובד שנים על אותה סוללה. "כנראה שהשילוב של הטכנולוגיה הזו יתבצע בשלב ראשון במצלמות אלחוטיות למטרת אבטחה", אומר פרופ' Mark Bocko ורק בשלב השני השילוב של השבב יתבצע במצלמות ביתיות וטלפונים.


המשמעות של פיתוח זה היא שמצלמות קטנות יוכלו לעבוד שנים ללא צורך בהטענה של הסוללות.


הטכנולוגיה הראשונה ששולבה בשבב החדש היתה שילוב של ממיר מאנלוג לדיגיטל ברמה של כל פיקסל בשבב. בעבר כשניסו לעשות זאת היה צורך בהרבה רכיבים על כל פיקסל מה שלא אפשר הרבה מקום לדגימת האור, ואילו הטכנולוגיה החדשה מאפשרת רק שלושה רכיבים לפיקסל, והבדיקות האחרונות שבוצעו הראו כי בקצב של 30 תמונות בשניה הפיקסל צרך רק 0.88 ננווואט (50% פחות מהדור הקודם הטוב ביותר). כמו כן שופרה הנגודיות מ-1:1,000 ל-1:100,000!


הטכנולוגיה השניה ששולבה בשבב נקרא "Focal Plane Image Compression" והפרופסורים מצאו דרך לסדר דיודת-אור על גבי השבב כך שהדחיסה של התמונה צורכת 1 אחוז מצורך המחשוב לו בדרך כלל נזקקים.


 


הודעה לעיתונות באנגלית