המפיק Jourdan Aldredge פרסם באתר Premiumbeat טיפים כיצד לצלם ריאיונות כולל טכניקות על מנת להפיק את המרב מהמרואיין. הוא כותב: "ביצוע ריאיונות לטלוויזיה, קולנוע או וידאו מצריך יכולות ייחודיות. יכולות טכניות חשובות כך שניתן לארגן את הסאונד, התאורה, מיקום המצלמה ועוד, אבל הדבר החשוב ביותר כדי להפוך ריאיון לריאיון מצליח הוא האיכות של חומר הגלם וסאונד איכותי. להלן שבע דרכים להשיג את התוצאה המרבית מהריאיון:

להתחיל להקליט את הסאונד לפני הווידאו
חבל להפסיד סאונד טוב. פרו-טיפ: השתמש במיקרופון אלחוטי לכל הריאיונות (גם אם מקליטים את הסאונד עם בום) על מנת להבטיח שלא מפסידים כלום.

אמור להם מה אתה מחפש ולמה
מהרגע שהמרואיין מגיע לסט ועד שהוא עוזב המטרה לתת למרואיין הרגשה טובה ונוחה. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא לחלוק עמו דברים אישיים על הפרויקט ומידע על הצילומים של אותו יום. חשוב ביותר לספר למה אתה מעוניין במידע כך שהוא יכול להבין מהיכן אתה בא.

תן רמזים בשאלות
כאשר שואלים שאלות בריאיון כדאי לתת רמזים מה רוצים לשמוע (במיוחד אם עובדים עם storyboarded ). 99% מהמרואיינים ייתנו את התשובה שאתה מצפה לה. דוגמה: מה אתה אוהב באירוע? האם אלו האנשים, הערך, המיקום, משהו מכל אלה?

תגרום להם לחייך
חלק מהמרואיינים פשוט נראים תמיד לא נינוחים. עם זאת, המדע הוכיח כי אנשים רגועים יותר כשהם מחייים וצוחקים. גם למראיין: לחייך, לצחוק, להירגע ולתת למרואיין שלך להרגיש בנוח.
פרו-טיפ: אם אתה יכול לקבל צחקוק, אז לעודד אותם להמשיך לחייך כאשר הם מדברים. זהו תכסיס רדיו ידוע כי שדרים מרבים לחייך בזמן שהם מדברים, כי זה ממריץ את קולם (ואת העצבים שלהם).

תגרום להם לומר "כן"
טריק פסיכולוגי נוסף שניתן להשתמש בו הוא לגרום לאנשים להיות נעימים ופתוחים פשוט על ידי שכנועם לומר "כן". פרו-טיפ: אסוף מידע בסיסי על המרואיין. דרך טובה להשיג את ה"כן" היא לשאול אותם שאלות כדי לאשר דברים בסיסיים כמו שמם, שם המעסיק, תפקיד וכתובת בשאלות של "כן" או "לא".

שחרר את הידיים (והגוף)
בהתאם לסט, המרואיין יכול להיות בישיבה, עמידה או לזוז. קיים יתרון משמעותי בריאיונות בישיבה מבחינות טכניות של תאורה, סאונד, מיקוד ועוד, אבל קיימת אפשרות שהמרואיין לא ירגיש נוח, אנשים אוהבים לזוז כשהם מדברים. אם צריך לשמור על המרואיין במקום אחד, יש לעודד אותו להשתמש בידיים, זה עוזר להביע רגשות ולהעביר מידע ולעתים להיות אקספרסיבי יותר.

תשלב שיחה
אנשים לא נוטים לדבר למען הדיבור, הם אוהבים לשוחח. אנשים מגיבים בצורה טובה יותר בשיחה עם אדם אחר. זה הרבה יותר טבעי להסביר רעיונות או תהליכים לאדם אחר מאשר למצלמה.
פרו-טיפ: שקול לצלם את המרואיין מעט מהצד. בפרויקטים הכוללים מפיק ומראיין מקם אותם עם הפנים למרואיין.

למקור המאמר